De Staven van Kring

De Staven van Kring
 
Het eerste verhaal waarvan ik echt een boek heb gemaakt is de Staven van Kring. Een boek dat gaandeweg ontstond en steeds grotere vormen aannam. Al schrijvende ontdekte ik al snel dat het verhaal niet zou ophouden aan het eind van het boek; er was nog zoveel te ontdekken en te vertellen. Het begon eenvoudig genoeg; een jonge vrouw gaat op weg omdat ze gevraagd wordt om te helpen. Het eerste verhaal groeide uit tot een serie die uiteindelijk zal bestaan uit zeven delen. Van deze zeven zijn er inmiddels 5 af. In mijn hoofd komt daar nog een soort prequel bij, acht delen dus.
 
Het schrijven van een dergelijk lang verhaal heeft wel wat voeten in de aarde, immers; elke verandering die je in een eerder deel doorvoert kan consequenties hebben voor de delen daarna. En na het schrijven volgt een lange periode met niets doen en vervolgens herschrijven, lezen en herlezen en herschrijven. Onderstaand is te lezen waar het verhaal over gaat.
 
Een kort stukje over de inhoud van het boek:
De hoofdpersoon is Tha. Een jonge vrouw op de grens van volwassenheid die, door noodlottige omstandigheden, ondergebracht wordt bij een familie van Gnomen ergens in de westelijke buitengebieden van T'Biul. het Rijk waarin Tha woont. Om te voorkomen dat ze een gedwongen verbintenis moet aangaan met een man, loopt ze van huis weg en komt in de hoofdstad Danuta terecht. Daar krijgt ze, nog meer dan toen ze in de buitengebieden woonde, lokkende dromen over een ver leeg werelddeel. Met de dromen komt ook het gevoel van dreiging en gevaar. Ze ontdekt dat de bewoners van het lege land in ballingschap zijn gegaan en nu, via de droomwereld, op zoek zijn naar iemand die hen kan bevrijden. Het oord van hun ballingschap is een magische omgeving. Hoewel ze nog jong is en nauwelijks over de kwaliteiten beschikt om een dergelijke zware taak op zich te nemen, besluit ze om het verre lege land op te zoeken.
Niet in de laatste plaats omdat ze nog nooit iemand van haar eigen volk heeft ontmoet en de roep om hulp komt van iemand die, net als zij, van het oude Edhelvolk afstamt. De enige manier om het verre vreemde werelddeel te bereiken is via een oude magische poort in de oostelijke buitengebieden van de stad.
 
Het is het begin van een groter avontuur dan ze zich ooit voor had kunnen stellen. Het gevoel van dreiging en gevaar blijkt erg realistisch te zijn. Want wat Tha niet weet is dat de strijd al vele jaren geleden is losgebarsten en dat de tegenstanders van de Edhel nieuwe acties voorbereiden. Met de komst van Tha komt de strijd in een nieuw stadium terecht. Ze moet vechten voor haar eigen leven en het leven van de mensen dat sluimert in het verre vreemde werelddeel. Naarmate ze meer tot ontdekking komt over het werelddeel, ontdekt ze ook dat de dreiging daar niet ophoudt. Andere werelddelen zijn ook in gevaar! Samen met haar vrienden moeten ze alles op alles zetten om de dreiging tot staan te brengen. Van schuchtere jonge vrouw ontwikkelt ze zich tot een onverwachtse avonturier en misschien ook wel tot heldin.
 
UA-36289607-1